De voordelen van een WordPress website als content management systeem

Dit is een voorbeeld van een WordPress website. WordPress is een content management systeem (cms). Met behulp van een cms kan je zelf allerlei content toevoegen en dingen aanpassen op je site. Wereldwijd maken honderden miljoenen bedrijven en bloggers gebruik van WordPress. En niet alleen omdat het gratis is en constant wordt aangepast en doorontwikkeld. De voordelen op een rij:

Makkelijk in gebruik

Zelf nieuwe content (teksten, foto’s, video’s e.d.) toevoegen of aanpassen is een fluitje van een cent in WordPress. Ook vanaf je mobiel. Dat maakt het uitermate geschikt als content management systeem (cms). Kijk bijvoorbeeld maar naar CNN en Time.  Door de grote gebruiksvriendelijkheid kan je je helemaal richten op wat echt belangrijk is: maken van aansprekende content.

Veelzijdig

WordPress is heel flexibel en makkelijk uit te breiden. Er zijn duizenden (betaalde en gratis) plug-ins en themes beschikbaar. Plug-ins zijn stukjes software waardoor je extra functies kan toevoegen. Themes zijn ontwerpsjablonen die ervoor zorgen dat je website er qua opmaak goed uitziet. Door het grote aantal themes en plug-ins zijn de mogelijkheden qua vormgeving en gebruiksmogelijkheden dus enorm.

 

Zoekmachinevriendelijk

Via plug-ins kunnen WordPress-sites heel zoekmachinevriendelijk gemaakt worden. Dit heet SEO (Search Engine Optimalization) met een duur woord. SEO is een vak op zich, maar met de juiste plug-ins kun je het maximale eruit halen.

Flexibel

Door de grote populariteit zijn er veel specialisten/bedrijven die verstand hebben van WordPress. Je hebt dus een ruime keuze met wie je als bedrijf in zee wilt gaan.

Goede aansluiting op sociale media

Er zijn prima plug-ins beschikbaar om content te verspreiden via sociale media kanalen als LinkedIn, Twitter, Facebook, YouTube en Google+. En ook voor e-commerce zijn er uitgebreide mogelijkheden.

Meertalig

WordPress is meertalig en dus ook beschikbaar in het Nederlands.

Nadelen

Natuurlijk heeft WordPress ook zijn beperkingen. Zo moet je het regelmatig updaten. Ook is het niet altijd even gemakkelijk om de juiste plug-ins te vinden. En soms werken ze niet helemaal naar je zin. In dat geval kan er een plug-in op maat gemaakt worden. En ook bij speciale vormgevingseisen is maatwerk de oplossing.

Meer informatie

Steeds vaker kiezen organisaties voor een interactieve website die ze ook zelf kunnen onderhouden. Voor die doelgroep is WordPress een uitstekende en kostenbewuste keuze. Benieuwd wat een WordPress-site jou kan opleveren? Neem dan contact met mij op.